Nu är det jul igen!

Hej ! Det har tyvärr blivit ett fel som håller på att åtgärdas. Detta är inte startsidan utan den hittar du i meny under Vrakat.se – ett strandstädningsprojekt.

NYHET: Anders Lange, vår tekniske chef, har utvecklat  kartorna som visar depåer och städområden. Gå in och titta! Nu kan man klicka på ett städområde och då dyker det upp en bild med de personer som städar kuststräckan. Elegant, eller hur! Gillar ni inte bilden skicka en ny så byter Anders ut den gamla, men det gäller naturligtvis endast era egna bilder. Ett riktigt stort tack till Anders.

Ett år har gått! Ett helt fantastiskt år för Vrakat-projektet!

Summering av 2019

Vrakat.se har gått från tre mogna män till över 100  ” vrakare” där hälften är idrottsungdomar. Vad underbart att få med de unga i vår kamp för ett plastfritt hav. Ungdom +++++(=seniorer) gör också en mycket stor insats i projektet.

Vrakat.se har städat 3,5 mil kuststräcka och nu när allt plastskräp är vägt så blev det 4,5 ton. Skrämmande mycket men så är det också mycket ”gammalt” skräp som rensats bort. Vilket jobb alla gjort.

Vrakat.se har från några få följare nu 135 personer som följer bloggen, förlåt 136 skall det vara ,välkommen Gunnar P.

Vrakat.se har gjort en insats som i pengar är värt minst 200.000:-.

Vrakat.se fick Kungsbacka Kommun’s miljöpris (delat) för 2019.

Vrakat.se har filialer i Budskär, på Orust och Vallda Sandö startar 2020.

Vrakat.se har svenskt rekord (tror jag) att efter 33 år ha funnit  avsändaren till en flaskpost som flutit iland på svensk kust.

Vrakat.se har uppmärksammats av pressen. Ett inslag i TV 4 riksnyheter sändes sammanlagt nio gånger. Radiointervju i Lokalradion Halland. Tidningsartiklar i Hallandsposten, Norra Halland, Kungsbackaposten och Kaparbladet. Även omnämnt i Trossen.

En otroligt vacker vrakdag. Foto Per J

TACK!

När jag skulle ta emot Kungsbacka Kommun’s miljöpris tänkte jag att det här är det närmaste Oscarsgalan jag kommer. Min bild var ett podium och en förväntsfull publik. Jag hade förberett mitt tal med alla TACK. Nu blev ceremonin, med kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg,   i den bortre delen av ladan på Tjolöholm med ett antal halmbalar utplacerade på en upphöjning. Publiken bestod av de ”närmast sörjande” och någon marknadsbesökare som hade förvillat sig till denna avlägsna del av ladan. Det var inte läge att hålla tacktal då så det kommer nu.

Vrakat.se vill framföra sitt stora tack:

  • till alla vrakare som tillsammans samlat ihop 4,5 ton plastskräp. Ni är projektets hjältar!
  • till alla följare som läser bloggen och ger en sådan positiv feed-back i kommentarer, via mail och inte minst när vi träffas.
  • till Annelie Ohlsson på Länstyrelsen i Halland som hela tiden ger oss så positiva kommentarer och var avgörande för att vi startade Vrakat.se
  • till Magnus Erikson, Fältvaktmästaren AB, som på Länsstyrelsen i Hallands uppdrag hämtat upp drygt 3,5 ton plastskräp från våra depåer. Det har varit ett nöje att samarbeta med Magnus.
  • till Lennart Torgersson, Sebastian Ågren och Jan Falebjörk, Kungsbacka Kommun        som stöttat vår verksamhet och tagit hand om nästan ett ton plastskräp från vår depå vid Ebbes brygga.
  • till Västkuststiftelsen och Ren Kust som bidragit till våra driftskostnader. Speciellt tack för bidraget till våra ungdomsidrottslag och till en elutombordare.
  • till SS Kaparen och Thomas Hansson-Mild  för att vi fått låna klubblokalen för våra sammankomster.
  • till Ebbe Bruhn för att vi får ha en depå vid hans brygga.
  • till familjen Locking som sponsrat Vrakat.se (det blir nog till fler skräpplockare)
  • Till min hustru Mona som orkat höra allt mitt prat om Vrakat.se och så ett litet tack till mig själv för att jag fick en sådan strålande ide’.

Stockholm och världen har Greta, Onsala har Gösta. Greta fick en utmärkelse av Time Magasin medan Gösta fick ett helt uppslag i Kungsbacka Posten.

Vrakat.se önskar er alla en

GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR

Vår egna Vrakat-tomte Per J.

Länk till Julberättelse

En julberättelse