Miljöpris till Vrakat.se

Hans Forsberg Kommunstyrelsens ordförande (med Vrakatlampan) Maja Liedsheim-Haak, Ocean Crusaders, Gösta Franséhn Vrakat.se

 

Hej alla följare!

Till vår stora glädje fick vi Kungsbacka Kommuns Miljöpris 2019 delat med den internationella strandstädningsorganisation Ocean Crusaders. Vi fick priset för vår strandstädning och indirekt för vår arbetsmetodik med att ”adoptera” kuststräckor medan Ocean Crusaders fick det för sina utbildningsinsatser mot barn och unga om plast och den marina miljön. Vi mottog priset vid en ceremoni på Tjolöholms skördefest, den 4 oktober, där kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg delade ut priset. Det var 23 nominerade till priset och det känns extra stimulerande att kommunen valde omsorgen om havet till pristagare. Det finns en artikel på www.kungsbacka.se om ni vill läsa mer om priset.

Vid prisutdelningen överlämnade jag en gåva till kommunen, en numerad så kallad Vrakatlampa. Den är gjord av ekträ som vi hittade vid en vraktur till Lyngholmen 28 november 2018. Lampan är numrerad till nr 2. Den första finns i Bua i anknytning till Sjöräddningssällskapet. Lamporna är unika på två sätt, det finns inte en som är lika och snart finns det ingen vrakved att göra lampor av.

INBJUDAN TILL VRAKFEST 18 OKTOBER SS KAPARENS KLUBBSTUGA KL 18:00

Vi kommer att fira priset med bubbel på vår Vrakfest den 18 oktober kl 18:00. Vi skall gratulera varandra till en fantastisk insats under säsongen (som inte är slut än) och från att ha varit tre vrakare i februari är vi över 100 nu i oktober. Helt otroligt vilken prestation vi gjort. Vi har filialer i Bukärr och på Orust. Det känns nästan som vi startat en rörelse som kommer att fortplanta sig efter kusten.

Förutom bubbel kommer vi att bjuda på Werner &Werners (Gösta&Pelles) fisksoppa som kommer att  innehålla någon sjömat men det hade ju gått lika bra med selleri! Vi kommer att starta med en kort presentation av Vrakat.se´s städområde och våra ”adoptörer”. Vi hoppas att det kommer någon från varje städområde men helst alla, vi vill ju tacka ALLA för  insatsen. Även ni som är följare är hjärtligt välkomna och vi har områden som behöver fler vrakare och ni får nöjet att umgås med engagerade människor.

Vi kommer att gästas av Thomas Hansson-Mild, känd seglare, som kommer att berätta om segling, SS Kaparen och projektet Optimist för havet.

Det blir musik också! Pelle Andersson-Ek och Olav Wiinberg kommer också till oss. Pelle har en riktig vrakhistoria att berätta och sedan kommer de att framföra några låtar, som jag tror vi kommer att känna igen.

Vi kommer naturligtvis också att ha vårt Vrakatlotteri. Vinsterna har anknytning till havet och vi har bl.a en tavla av Lena Grebius, två numrerade Vrakatlampor, en fiskkudde,böcker, porslin och mycket mer. Om du inte kan komma finns det ombud som kan ta lotter för dig.

Vi behöver veta hur många som kommer så att vi inte gör för lite soppa! Snälla, fyll i formuläret med namn och e-post,(webbplats hoppar ni över) och skriver sedan under meddelande; vad roligt med fest vi kommer ….. personer.

VÄLKOMNA!