Nu är det över !

Nu är det över, vårt hummerfiske! Nu behöver man inte kolla vimpeln på flaggstången längre för att se om det blåser mycket och varifrån. Nu kan man ta farväl till Kustväder och fundera över våghöjder. Nu blir livet lite lugnare men också lite mindre spännande, vi får köpa trisslotter istället.  Till slut blev vi ganska nöjda över säsongen och vi hittade ett nytt grund, som vi döpt till David, där vi fick fyra humrar. Den totala fångsten blev fem humrar och 155 krabbor! Man undrar ju hur botten ser ut, är den täckt av krabbor? Vi har kunnat förse några av våra följare med krabbor och cirka 70 % har varit välmatade, så det får man också vara nöjd med.

 

Ivriga följare

Bloggen har fått nya ivriga följare! Letar efter deras mailadress, försöker med seagull@havet.se.

Bloggen har varit gång i en månad nu och har drygt trettio följare, ni alla väldigt välkomna. Målet är att ni snart är 50 som vill följa vårt miljöarbete.  Nu i höst kommer bloggen att handla om projektet, plast i havet och vad man kan hitta och tillverka av strandfynd..

Del av Staffans fångst i Strömstad

Kan användas till omelett

Nu Staffan kan jag visa dina fina humrar, jag kunde inte det tidigare av rent avundsjuka skäl. 6 fina humrar med tolv tinor och på en vecka, det var ju mycket bra.
Det tog oss fyra veckor och 8 dragningar och en del omflyttningar för att komma upp i kvoten 1.66 hummer per tina och 50 krabbor därtill.

Idag är det söndag och när jag var liten serverade min mor, under säsong, en hummeromelett till frukost varje söndagsmorgon. Omeletten var gjord på minst två humrar och den var himmelsk. På den tiden fanns inte bamba i skolan utan barnen måste ha med sina egna smörgåsar. Mina syskon hade ofta hummer som pålägg.

Vi har uppnått vårt mål, dvs att på den årliga turen till Danmark kunna bjuda hela familjen på en halv hummer. Det är roligt att Mona och jag har blivit ett så bra team i hummerfisket och att vi numera delar detta intresse.