Äntligen hummer

ÄNTLIGEN har det skett. Vi har fått en HUMMER!!!!!

OH, så vacker!!!!!                                                     OH, så gott!!!!!!!!!!

Den nya strategin fungerade när vi gick söderut och satte våra tinor  vid pilen som är vid pricken, dvs en röd pinne som ligger i havet och visar att man i detta fall skall färdas söder om pricken i farleden norrut.

Här är det inte grund man fiskar vid, som man oftast gör, utan en stenig botten med gropar i där hummern huserar. Som tur var tyckte en av dem om lax och gick in och smakade.

Det kanske var några av er som läste Henrik Zetterberg´s krönika i GP, där han skrev om sitt hummerfiske. Han gjorde på gammalt manér och drog tinorna in till grundet och fick hummer där. Farfar kallade det för ”lagga” precis där grundet planar ut mot botten. Han var väldigt noga med att hamna där med sina kupor och jag var tolv år och rodde hit och dit för det skulle bli rätt och var ibland sjösjuk också. Det fanns ju inget ekolod då och han använde kupan som lod för att känna hur botten var.

Detta är en bild på min prototyp av en hummer- och krabbkloknäckare. Den är under utveckling och kommer nog inte i serieproduktion förrän till nästa säsong.

Vi har nu fått 125 krabbor och knäckt ett antal klor men det skvätter för mycket så jag får jobba vidare med det!