Medlemsbrev nr 6

Hej alla medlemmar!

Årsmötet

När  klockan närmade sig 18:00 var sorlet högt i Båtmuseets vackra sal. Borden var dukade och medlemmarna hittade sina platser till slut och sorlet hade ökat i volym. Ordförande dvs jag siktade in sig på skeppsklockan och med ett enda slag blev det nästan helt tyst i lokalen. Fantastiskt!  I och med detta började stämman och punkterna i dagordningen hanterades med stämmans hjälp i god takt. Ordförande läste verksamhetsberättelsen för stämman och extra tid ägnades åt att Västkuststiftelsen inte behandlat Vrakats ansökan av bidrag för 2023. Effekten blev ett underskott på 22.000 i resultaträkningen. Västkuststiftelsen beviljade ett bidrag på 40.000:- i efterhand vilket ger Vrakat möjlighet att utveckla verksamheten som planerat.

Hela styrelsen och revisorn  omvaldes och stämman beviljade styrelsen ansvarsfrihet. Under övriga frågor kom den riktigt stora överraskningen. Under hösten sökte jag bidrag hos Brita och Sven Rahmns stiftelsen med en förhoppning om ett bidrag på 5000:- eller kanske lite mer. Jag fick nästan en chock när mailet från stiftelsen kom i april och meddelade att Vrakat fått ett bidrag på 50.000:-. Det blev långa applåder.

Nu kan vi planera på ett helt annat sätt och har redan startat upp tre nya ungdomsidrottslag som kommer att strandstäda. Ett stort tack till stiftelsen.

Den sista informationen var att 2024 kommer vara de sista året för mig som ordförande i Vrakat. Jag har en sjukdom som heter skolios och effekten har blivit att kotorna i ryggen har böjt sig och nu har jag svårt att få upp ryggen. Tyvärr innebär skolios en långsiktig smärta som plågar mig varje dag. Jag har uppnått mycket av det som jag hoppades på och nu måste jag kliva av. Hur fortsättningen blir kommer att diskuteras inom styrelsen och så får vi se hur resultatet blir.

 

Mat. dryck och musik

Efter att det formella var avklarat så blev det soppa och dryck därtill. Musikavdelnigen börjad naturligtvis med Vrakats kampsång med text av Per Jonsson. Christina Reimertz spelade till och fortsatte med att underhålla oss med både dragspel, gitarr och sång Det är otroligt att det finns så duktiga musiker i Onsala. Avslutningsvis drogs vinsterna i årets lotteri som bland vinsterna hade med verk från våra lokala konstutövare såsom Wiveka Warenfalk, Maria Hamberg, Lena Grebeus och Ingrid Brännström. För första gången hade det skänkts olika växter och dahliorna stod högt i kurs. Tack till alla er som skänkte föremål till lotteriet och därmed bidrog till mat och dryck.

Maritima dagen

Nu på söndag  19/5 är det Maritima Dagen på Båtmuseet där alla sex föreningarna från gruppen ” Hemma på Onsala” deltar.  Vrakat kommer att vara med i ett tält vid entréen där vi kommer att berätta om vår verksamhet och dessutom ha en tävling där olika vinnare kommer att koras. Vem blir Vrakats mästare inom denna nya idrottsgren. Det blir naturligtvis vinster också. Nedan följer mer info om Maritima Dagen i ny tappning.

 

Ha en riktigt bra sommar och det kommer information om växtvandringen och Västerhavsveckan.

Hälsningar

Gösta Franséhn Ordförande