Projektstatus 10 september

 

 

 

 

 

Det är verkligen full fart i Kungsbacka Kommun.

 

Den nuvarande statusen i projektet är att vår eka ligger vid bryggan full med plastavfall och det finns mera ute på öarna. Jag trodde det skulle skapas uppsamlingsställe efter kusten där man med båt kunde lämna uppsamlat plastavfall. Man trodde ju att statens bidrag skulle skapa bra förutsättningar för strandstädningen.

Jag tyckte det åter var dags att få några frågor besvarade av Kommunen. Hittills har det ju inte gått så bra. Inga svar lämnades, tidigare i år, men efter påminnelse fick jag viss information och på kärnfrågan ”pilotprojektet” inte en tillstymmelse till att vilja återkomma.

Denna gången försäkrade jag mig om att skicka till rätt person. Fick faktiskt omgående svar att strandstädningsfrågor ingick till viss del i vederbörandes tjänst och jag var välkommen med mina frågor.

Här är frågorna i korthet:

Vad är utfallet av upphandlingen av ”infrastruktur”?                                                           Jag har konstaterat att en strand på Hållsundsudde har blivit rensad ifrån plast. Vem har utfört detta. Det framgår inte av strandstädarkartan. Är det kommunen?     Vad skall jag göra med uppsamlad plast. Är det Ren kust eller kommunens ansvar att hantera dessa frågor?

Jag skickade samma frågor till Västkuststiftelsen och fick svaret att det var strandstädningskartan som skulle användas. Skall sätta mig närmare in i kartan och se om jag kan sätta avfallet på kartan. Återkommer med ett nytt inlägg om detta.

Väntar på svar ifrån kommunen. Det är väl bäst att påminna, som vanligt. Jag skall också försöka hitta upphandlingen via Visma Opic. Sedan blir det att samla in mer plast och helst något annat mer trevligt strandfynd.

Det gäller att dra i varje ”tråd” i det här projektet!

Insamlad plast på Risholmen.