Vrakat design

 

När vi byggt om sommarstugan till året runt-standard och fått ett större sovrum och därmed en större säng, ville vi också ha en snygg sänggavel. Tankarna kom på att bygga en av ”vrakade” brädor av finare träslag. Några brädor hade jag hittat och sparat men det behövdes mera material. Ute vid Skalla fyr hittade jag, på hösten, den översta delen av sänggaveln, som ser ut som en bottendel av en båt. Jag drog upp den långt in på land och funderade på hur jag skulle få hem den. Nästa gång när jag skulle mäta den inför att göra en skiss av gaveln, så var den borta. Det kändes väldigt trist för den hade passat så bra. När våren kom var jag återigen och  gick efter stränderna ifrån fyren på nordsidan och österut mot Vässingsö och där i en liten vik låg den igen. Jag hämtade båten och strandfyndet var räddat. Efter några månader till och vandringar efter stränderna hade jag hittat så många bräddelar att sänggaveln kunde byggas. Den är väldigt exklusiv och det finns garanterat bara ett exemplar. Hyllan vid sängen är gjord av en regel i ljust trä, den enda jag hittat. Reglar i ek har jag hittat ett antal genom åren.  Vilka träslag det är i gavel och hylla,  förutom ek, vet jag inte. Är det någon som kan se det hör av er.

 

 

Vi har en lägenhet i norra Spanien (Katalonien) och givetvis går jag och vrakar där också och min hobby är ju att kreera något med det jag hittat. Här är tre resultat av min hobby.

Fiskebåt av vrakved

Fiskebåten är nog den av mina collage som jag tycker om mest. Jag såg en båt i en ekas storlek ligga och slås sönder på en strand i Farella. Den var vackert blå och det gick inte att komma ner i viken och få tag i några blå brädor. Nästa gång vi kom ner,  gick jag och vrakade i vikarna och hittade lite blå träbitar ifrån den sönderslagna båten. Av dessa och lite till gjorde jag denna båt som hänger på altanväggen i Llanca.